Бившите министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков продължават

...
Бившите министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков продължават
Коментари Харесай

Кирил Петков: Съдебната реформа е задължителна

Бившите министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков продължават с обиколката си из страната. Днес двамата създатели на Политическа партия " Продължаваме промяната " се срещнаха с жителите на Русе, пред които изложиха своите визии и хрумвания за ръководството на страната.

Хората от крайдунавския град не останаха безучастни в полемиките с двамата кандидат-депутати и описаха какво не им харесва и какво съгласно тях би трябвало да се промени в " града на първите неща ".

По време на срещите си с жителите Кирил Петков отбеляза, че правосъдната промяна е наложителна и даде образец с канадското си поданство.

" По моя проблем Конституционният съд не се е произнесъл, а прокуратурата към този момент стартира да ме проверява, а сигналите, които предадох до нея, до момента в който бях стопански министър, останаха без развиване. Все едно, че ги дадох в празна пощенска кутия ", разяснява Петков.

Относно решението на Движение за права и свободи да включи Делян Пеевски като лидер на листата във Велико Търново Кирил Петков бе безапелационен, че това се прави с задачата той да се снабди с депутатски имунитет и против него да няма нито следствия, нито обвинявания около включването му в листата " Магнитски " и досиетата " Пандора ".

" По този метод от Движение за права и свободи ни улесниха, тъй като към този момент сме сигурни, че ние с тях не можем да работим ", уточни пред русенци някогашният министър на стопанската система.

Асен Василев пък изрече мнение, че Законът за държавния чиновник също би трябвало да бъде изменен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР